Tidlig vår / balansering av Kapha-dosha
Gunas/kvaliteter som beskriver Kapha er blant annet; tung, mørk, stabil/fast, kald og fuktig. For å skape balanse kan vi derfor fokusere...
Ayurvedisk lunsj
Mitt beste tips for Ayurvedisk lunsj er å følge «Buddha Bowl» prinsippet. Dvs å fylle bollen, eller matboksen, din med: ris, quinoa,...
IBS - symptomer og råd for Vata, Pitta og Kapha
Innen Ayurveda regnes en god og balansert fordøyelse som det viktigste grunnlaget for god helse. De siste ukene har jeg derfor skrevet...
Kitchari - oppskrift
Kitchari er "Ayurvedisk supermat" - et fullverdig og lett fordøyelig måltid som inneholder alle nødvendige næringsstoffer. Innen Ayurveda...
Hodepine - Vata, Pitta eller Kapha?
Hodepine er en vanlig plage som opptrer ulikt avhengig av konstitusjon. Fordi hodepine kan ha flere årsaker og være mer...
SALT og SØTT
Som kjent opererer vi med 6 forskjellige smaker, alle med spesifikke og viktige funksjoner . De to vanligste, SALT og SØTT, er også kilde...