top of page

Ayurveda, livet og meg...

Jeg heter Merete og så langt tilbake jeg kan huske har jeg vært opptatt av naturen; av dyr, planter,  hvordan "ting" henger sammen, hvem vi er og hva som er meningen med det hele...

Hvordan og hvorfor vi behandler oss selv og andre som vi gjør, og hvordan vi kan vokse og lære av de vonde opplevelsene og utfordringene vi møter gjennom livet. 

Opplevelsen av at de viktigste verktøyene allerede finnes i oss selv og at naturen kan være vår beste venn og veileder. 

 

Hjelp og motivasjon til bedre balanse, helse og livsglede

Jeg tror sterkt på verdien av å bringe sammen, skape synergier og hente fram det beste fra både moderne kunnskap og tradisjonell visdom. Min formelle utdannelse inkluderer både vestlig medisin, ayurveda, ernæringsvitenskap, naturmedisin, yoga, psykologi og filosofi, i tillegg til markedsføring og økonomi.

 

Fordi vår livsstil er så mettet med gjøremål, stimuli, «skuller og burder», stress og dårlig samvittighet, ligger vår viktigste utfordring ofte i hva vi kan gi slipp på fremfor å fylle på med mer. Et bevisst forholdt hva vi velger å holde fast ved, hva som gjør oss godt og fremmer helse, og hva som på den annen side begrenser oss, stjeler energi og bringer oss ut av balanse (uhelse). 

 

Hvordan jeg jobber

Min viktigste oppgave når jeg jobber med klienter er å se helheten og det unike i hver enkelt, fokusere på mennesket fremfor symptomet/problemet.

Hvordan jeg bedre kan forstå åpenbare symptomer og samtidig hjelpe til å avdekke underliggende faktorer som over tid kan ha bidratt til ubalanse og plager. 

 

Fastlåste tankemønstre, kroniske (u)vaner og manglende kontakt med egne behov er ofte den viktige årsaken til helsemessige utfordringer. Spesielt når det gjelder mer "diffuse" plager som dårlig fordøyelse, søvnproblemer, hormonelle ubalanser, vektproblemer, manglende energi og livsgnist. Helsemessige utfordringer som rommer både kropp, sinn og sjel. 

 

Ydmykhet og tålmodighet er fine verdier som de fleste av oss kan ha godt av å bli minnet på. De er også viktige bidrag på veien mot å gjenopprette balanse og skape gode vaner for livet. Finne tilbake til oss selv, våre røtter og indre verdier som gjør oss sterke, autentiske og harmoniske. 

Vil du bli bedre kjent med meg? 

Du kan gjerne fylle ut kontaktskjemaet nedenfor,
men enda bedre er det om du sender meg en mail direkte;


merete@omayurveda.no


 

Profilbilde Ayurveda.JPG
bottom of page