Ayurvedisk konsultasjon / helsecoaching

En Ayurvedisk livsstil krever ikke strenge dietter, dyre produkter eller omfattende behandlinger.

I starten kan det likevel være fint med personlig oppfølging og veiledning. Ikke minst for å definere ditt utgangspunkt  og hvilke områder det kan vært mest hensiktsmessig og motiverende for deg å starte med. 

Ayurveda er på mange måter den ultimate formen for egenpleie, som ikke handler om å hoppe på den siste trend-dietten, grønne juicer, supermat eller nye treningsformer. De små og enkle grepene vi enkelt kan innføre, og gjøre til faste rutiner, har uendelig mye større verdi enn «skippertak» og rigide prinsipper som lett kan øke opplevelsen av stress og ubehag. 

Gammel vane kan være vond å vende, men ikke i følge Ayurveda. Et viktig prinsipp er nemlig at endring av vaner og innarbeidede rutiner skal oppleves både behagelig og hensiktsmessig.

Små skritt, steg for steg, jobber vi på lag med kroppens evne til tilpasning og selvjustering.

Tålmodigheten i en slik prosess gir langsiktig avkastning og blir en positivt forsterkende spiral der vi gradvis kan gjøre nye endringer...

 

Uansett hva som er ditt utgangspunkt kan vi jobbe med å styrke din indre stemme og tilliten til ditt indre kompass. På den måten kan du bli din egen, beste helseveileder!

 

En personlig konsultasjon varer ca 90 minutter og består av en grundig tredelt diagnose (omfattende spørsmål, puls- og tungeanalyse). Du får så omfattende plan med råd og anbefalinger - spesielt tilpasset deg og dine behov. 

Har du spørsmål, eller vil bestille tid for en personlig konsultasjon, kan du ta direkte kontakt med Merete. 

E-post; merete@omayurveda.no, eller tlf 911 01 920

 

 

Merete Skjørten

Sertifisert Ayurvedisk rådgiver, yogalærer og helsecoach

 

Merete har en lang og variert helsefaglig bakgrunn og studert blant annet i London, Sydney og på Bali.

I tillegg til å være sertifisert yogalærer og Ayurvedisk rådgiver er hun utdannet innen ernæringsvitenskap (nutritional science), naturmedisin, coaching, friskvern og har grunnfag i medisin.

Hun tilbringer mye tid i utlandet, både med jobb og videre studier. Særlig dedikert til tradisjonelle studier av Vedanta (yogisk filosofi/psykologi). Noe som også preger hennes tilnærming til Ayurveda, og gjør det til en på alle måter holistisk praksis. 

 

Merete brenner for en helhetlig tilnærming til helse og velvære, og hvordan vi gjennom økt bevisstgjøring og en mer økologisk tilnærming til hva - og hvordan - vi spiser og lever, kan oppnå bedre helse og balanse i hverdagen - og livet. Små steg som over tid gir stor gevinst!

 

 

Kurs og workshops

Jeg holder jevnlig kurs/workshops der du kan lære mer om Ayurveda, og hvordan du ved hjelp av enkle virkemidler kan tilpasse deg en Ayurvedisk livsstil og skape økt balanse i kropp og sinn.

 

Ayurveda og Yoga er tett forbundet og springer ut fra samme filosofi.

Jeg samarbeider  gjerne med andre yogainstruktører og yogasentre slik at vi sammen kan fremme en naturlig og helhetlig livsstil der yoga, kosthold, egenpleie og daglige rutiner utfyller hverandre.  

Få enda bedre utbytte av din nåværende yogapraksis.

Jeg er også glad for å være en del av teamet bak "Be Woman Project (www.bewomanproject.info)", hvor jeg også jevnlig holder innlegg/presentasjoner som er tilgjengelige for alle via Facebook 

 
Månedlige helsesirkler /Ayurveda Q & A

Planlagt oppstart igjen i februar...

Første søndag i måneden inviterer jeg til helsesirkel for kvinner, et åpent fellesskap der vi møtes for å dele utfordringer, søke råd og støtte. 

Dette er også en fin anledning til å lære mer om Ayurveda, og ikke minst oppleve hvordan det å dele utfordringer - lytte og praktisere tilstedeværelse er en verdifull (og undervurdert) del av vår egen "healing"-prosess. 

Fra og med 2020 vil jeg også holde jevnlige kvinnesirker Sanga Yoga på Skøyen, der planlegger vi også et eget kurs i Ayurvedisk matlaging - mer info og datoer følger. 

Les mer her: devi-sirkler-fellesskap-for-kvinner

Samarbeid og gode synergier

- For Vedanta, sanskrit, Chanting, Vaidika Dharma, Rituals and Teachings www.vaidika.org
- Under the Banyan Tree Bali, Centre for Yoga, Vedanta, Sanskrit and Chanting, www.underthebanyantree.info

- For mer informasjon om Vedanta, on-line studier (bla. Bhagavadgita) og Sanskrit www.http://arshakulam.org

Følg yogayum.no på Facebook for informasjon om nye kurs og workshops