Ayurvedisk rådgivning og helsecoaching

En Ayurvedisk livsstil krever ikke strenge dietter, dyre produkter eller omfattende behandlinger.

I starten kan det likevel være fint med hjelp til å finne ditt utgangspunkt (dosha/ubalanse) og hvilke råd og tiltak det vil være best for deg å starte med. 

 

Gjennom en omfattende "undersøkelse" som omfatter både samtale, puls - og tungediagnose får jeg  bedre forståelse for din individuelle konstitusjon og eventuelle ubalanser.

Deretter setter jeg sammen en omfattende plan med råd og anbefalinger til deg, og sammen finner vi frem til de områdene det vil være mest motiverende og enkelt for deg å gjøre endringer -  enten det handler om kosthold, livsstil, egenpleie, aktiviteter eller daglige rutiner.

Fordi Ayurveda handler mye om å skape nye hensiktsmessige vaner, og kanskje fjerne noen gamle innarbeidede og uheldige rutiner, er det viktig å starte med områdene der du raskest kan få effekt - uten at det skal oppleves som vanskelig, eller ugreit. 

 

De eneste tiltakene som virker er de vi faktisk gjennomfører, derfor er det viktig å starte med det som oppleves motiverende og overkommelig for deg...

Min tilnærming til Ayurveda handler om mye mer enn en tabell med kostholdsråd, urte-tilskudd eller en streng yoga-praksis. Det aller viktigste er å hjelpe deg til bedre forståelse og bevissthet omkring hvordan du kan fange opp, og tolke, signalene du får fra egen kropp og sinn. 

Ayurveda er på mange måter den ultimate formen for egenpleie, fordi det inkluderer alle områder av livet, samspillet mellom kropp, sinn og sjel og ikke minst din individuelle konstitusjon.

De små og enkle grepene vi enkelt kan gjennomføre, og gjøre til faste rutiner, har mye større effekt enn «skippertak» og rigide prinsipper som lett kan føre til mer stress og ubehag. 

Gammel vane kan være vond å vende, men ikke i følge Ayurveda. Et viktig prinsipp er nemlig at endring av vaner og innarbeidede rutiner skal oppleves både behagelig og motiverende.

Små skritt, steg for steg, jobber vi på lag med kroppens evne til tilpasning og selvjustering.

Tålmodigheten i en slik prosess gir langsiktig avkastning og blir en positivt forsterkende spiral der vi gradvis kan gjøre nye endringer...

 

Uansett hva som er ditt utgangspunkt kan vi jobbe med å styrke din indre stemme og tilliten til ditt indre kompass. På den måten kan du bli din egen, beste helseveileder!

 

En personlig konsultasjon varer ca 90 minutter og består av en grundig tredelt diagnose (omfattende spørsmål, puls- og tungeanalyse). Du får så omfattende plan med råd og anbefalinger - spesielt tilpasset deg og dine behov. 

Har du spørsmål, eller vil bestille tid for en personlig konsultasjon, kan du kontakt meg på e-post; merete@omayurveda.no, eller tlf 911 01 920

 

 

Merete Skjørten

Sertifisert Ayurvedisk rådgiver, yogalærer og ernæringsterapeut (nutritional science)

 

Jeg har en lang og variert helsefaglig bakgrunn om inkluderer studier innen både østlig og vestlig medisin, ernæringsvitenskap, naturmedisin, coaching, psykologi og filosofi. Det meste av utdannelsen har hun tatt i utlandet, blant annet i London, Sydney og på Bali.

 

"Det å bringe østlig visdom og vestlig kunnskap sammen er en viktig del av min praksis, hvor jeg ønsker å hente frem positive synergier, fremfor å øke motsetninger og opplevelsen av "rett og galt".

Jeg tilbringer mye tid i utlandet, både med jobb og videre studier. Som livslang student av Vedanta (livsfilosofi/visdom) følger jeg tradisjonell praksis der en bor og studerer med en fast lærer.

 

"Jeg brenner for en helhetlig tilnærming til helse og velvære, og hvordan vi gjennom økt forståelse og bevisstgjøring kan oppnå bedre helse og balanse i hverdagen - og i livet." 

Kurs og workshops

Jeg holder jevnlig kurs/workshops der du kan lære mer om Ayurveda, og hvordan du ved hjelp av enkle virkemidler kan tilpasse deg en Ayurvedisk livsstil og skape økt balanse i kropp og sinn.

 

Ayurveda og Yoga er tett forbundet og springer ut fra samme filosofi.

Jeg samarbeider  gjerne med andre yogainstruktører og yogasentre slik at vi sammen kan fremme en naturlig og helhetlig livsstil der yoga, kosthold, egenpleie og daglige rutiner utfyller hverandre.  

Få enda bedre utbytte av din nåværende yogapraksis.

Jeg er også glad for å være en del av teamet bak "Be Woman Project (www.bewomanproject.info)", hvor jeg også jevnlig holder innlegg/presentasjoner som er tilgjengelige for alle via Facebook 

 
Månedlige helsesirkler /Ayurveda Q & A

Første søndag i måneden inviterer jeg til helsesirkel for kvinner, et åpent fellesskap der vi møtes for å dele utfordringer, søke råd og støtte. 

Dette er også en fin anledning til å lære mer om Ayurveda, og ikke minst oppleve hvordan det å dele utfordringer - lytte og praktisere tilstedeværelse er en verdifull (og undervurdert) del av vår egen "healing"-prosess. 

I sommer flytter jeg samlingene utendørs og arrangerer

Ayurveda i parken på St. Hanshaugen. 

Les mer her: devi-sirkler-fellesskap-for-kvinner

Samarbeid og gode synergier

- For Vedanta, sanskrit, Chanting, Vaidika Dharma, Rituals and Teachings www.vaidika.org
- Under the Banyan Tree Bali, Centre for Yoga, Vedanta, Sanskrit and Chanting, www.underthebanyantree.info

- For mer informasjon om Vedanta, on-line studier (bla. Bhagavadgita) og Sanskrit www.http://arshakulam.org

Følg yogayum.no på Facebook for informasjon om nye kurs og workshops

 

Ayurveda i Oslo
  • Facebook Social Ikon
  • Pinterest Sosial Ikon