

Ayurveda og allergi
Er du en av mange som sliter med allergi nå om våret kan det kanskje være interessant å lese litt om hvordan Ayurveda...


Tidlig vår / balansering av Kapha-dosha
Gunas/kvaliteter som beskriver Kapha er blant annet; tung, mørk, stabil/fast, kald og fuktig. For å skape balanse kan vi derfor fokusere...


Ayurvedisk lunsj
Mitt beste tips for Ayurvedisk lunsj er å følge «Buddha Bowl» prinsippet. Dvs å fylle bollen, eller matboksen, din med: ris, quinoa,...


IBS - symptomer og råd for Vata, Pitta og Kapha
Innen Ayurveda regnes en god og balansert fordøyelse som det viktigste grunnlaget for god helse. De siste ukene har jeg derfor skrevet...


Kitchari - oppskrift
Kitchari er "Ayurvedisk supermat" - et fullverdig og lett fordøyelig måltid som inneholder alle nødvendige næringsstoffer. Innen Ayurveda...


Hodepine - Vata, Pitta eller Kapha?
Hodepine er en vanlig plage som opptrer ulikt avhengig av konstitusjon. Fordi hodepine kan ha flere årsaker og være mer...


SALT og SØTT
Som kjent opererer vi med 6 forskjellige smaker, alle med spesifikke og viktige funksjoner . De to vanligste, SALT og SØTT, er også kilde...


Ayurvedisk "kjøkken-apotek" med vanlige krydder
Ayurveda lærer oss mye om hvordan helt vanlige råvarer kan ha gode, helende og balanserende egenskaper. Krydder og urter regnes for å ha...


Ayurvedisk eple-drikk
Varme epler er noe av det mest balanserende og "riktige" vi kan spise, eller drikke nå om høsten. Det harmonerer både med sesongens...


Ayurvedisk høstmat / husmannskost og nordiske tradisjoner
De viktigste prinsippene omkring mat handler om å: Spise etter sesong, bevissthet omkring hvilke energier som er sterkest til stede i...