Ayurveda har en enkel og helhetlig tilnærming til helse og livsstil. Gjennom bare ett enkelt prinsipp, og åpenhet for å utfordre noen etablerte sannheter, kan vi gjenskape en bedre balanse i livet - både fysisk og mentalt. 

Det grunnleggende prinsippet innen Ayurveda handler om at likheter forsterker og motsetninger balanserer. 

Gjennom økt bevissthet ovenfor signaler fra kropp og sin...

Bruk av krydder er en av hjørnestenene innen Ayurveda, og julen kan derfor være en fin tid for inspirasjon og bevisstgjøring omkring hvordan mange av våre mest brukte julekrydder også kan ha en gunstig effekt på helsen vår. 

De fleste krydder har en varmende effekt som blant annet hjelper til bedre fordøyelse og derfor kan være spesielt bra ved tunge julemåltider....

AYURVEDA lærer oss hvordan alt som omgir oss også påvirker oss. Ikke minst har sesongene og endringene som skjer i klima og naturen stor stor betydning, og kan lett bringe oss ut av balanse. 

Med noen enkle tilpasninger kan vi likevel møte den kaldere årstiden med mer styrke og motstandskraft. 

Høsten preges typisk av kvaliteter som lett bringer Vata-dosha ut av balanse. Ski...

Do not compare your own messy inside to the glossy outside of others

Det handler ikke lenger bare om hvem vi overlater makten over oss selv til, hvem som får ta styringen over vår egen selvfølelse, selv-aksept, selvtillit, sinnsro og livsglede. Det handler om hvem vi tror vi lar styre oss, og hvilke kvaliteter som bevisst legges til og velges fra.  

Hvilket ideal vi skaper for de...

Gjør kroppen klar for sommeren; frigjør stagnert energi, styrk immunforsvaret og gi fordøyelsen en skånsom rens.

AMA er et viktig begrep innen Ayurveda og beskrives som en seig, klissete masse som kan dannes i tarmsystemet dersom fordøyelsen vår ikke er god nok. Ubehandlet kan denne "massen"  bevege seg videre til andre deler av kroppen. Typisk vil ama først påvirke de delene av...

Våren er den aller beste tiden for å gi kroppen en skikkelig "omstart" og en god rens før sommeren.

Fjern stagnert energi, avfallstoffer og slagg som kan ha satt seg i kroppen gjennom vinteren. Skap fri flyt for ny energi og inspirasjon, samtidig som du styrker immunforsvaret og balanserer fordøyelsen.

Les mer om hvordan du kan gjøre en mild og skånsom utrensing med Ayurveda her.

Nå kan du kjøpe...

Søndag 10. februar kl 17, inviterer jeg til kvinnesirkel, en fin og samlende "time-out" der vi møtes for å dele og å lytte - finne ro og lande i gjensidig tillit, styrke og tilstedeværelse.  

Gjennom alle tider og i alle kulturer har kvinner hatt en sterk tradisjon for å samles, dele gleder og sorger og gi hverandre støtte og styrke. Sammen skaper vi et trygt rom der vi kan gi s...

Starten på et nytt år er en fin tid for ettertanke og refleksjon, hva har vært fint i årets som gikk og hva ønsker jeg skal være annerledes når jeg senere ser tilbake på 2019.

Mens julen handler om å fylle på med alt det vi ønsker oss, overflod og raushet, er starten på et nytt år god anledning til  refleksjon omkring det vi ikke ønsker å ta med videre, det som tynger oss og holder oss tilbake - bå...

I Ayurveda er vi opptatt av å nyte det vi spiser og drikker, at vi tar oss tid til å gjøre det til en sanselig og god opplevelse.

Ro rundt måltider er på mange måter like viktig for fordøyelsen vår som hva vi spiser. Og desto mer sansene våre kan fokusere på maten, jo mer får vi også tilgang til  nyttig informasjon om hvordan maten påvirker oss. 

Ta deg derfor tid til en ordentlig pause når du...

Fra gammelt av har vi her i Norge hatt en tradisjon med å bruke ekstra krydder til jul - og på den måten har vi faktisk praktisert vår egen tilnærming til Ayurveda.

Mens vi som regel bruker krydder for smakens skyld, kan vi også bli mer bevisste på de gode effektene litt ekstra krydder kan ha på helsen vår - spesielt på denne tiden av året.

Flere av våre mest kjente julekrydder virker varmende,...

Please reload

RSS Feed
Nyeste innlegg

December 14, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Ayurveda i Oslo
  • Facebook Social Ikon
  • Pinterest Sosial Ikon