top of page
Søk

Mild og smakfull høstsuppe

Her er en av mine favoritt-supper på denne tiden av året, full av deilige råvarer som hører høsten til.

Den er mild, søt og jordene og perfekt for Vata-dosha som lett kan komme ut av balanse på denne tiden.


Krydderblandingen kan virke litt omfattende, og det er derfor en god idé å lage en litt større mengde når du først er i gang. Husk at krydder alltid bør oppbevares i mørk og tett emballasje.

Hvis du ikke har alle ingrediensene kan du jo bare prøve deg frem med de du har. De deilige grønnsakene fortjener uansett å få spille hovedrollen når det gjelder smak, og jo lengre de får koke jo bedre blir de.


INGREDIENSER
  • En stor søtpotet, eller en god bit gresskar

  • 2 gulrøtter

  • 2-3 stilker selleri

  • 1 gul løk

  • 3 hvitløksfedd

  • 400 gram sopp

  • 2 rause håndfuller med grønnkål

  • 2-3 laubærblad

  • grønnsaksbuljong (en terning rørt ut i kokende vann)

  • 1 boks med kokosmelk/krem (ikke light- variant)

  • 1 kopp med villris (gjerne bløtlagt over natten)

  • salt og pepper

  • 1 - 1 1/2 ts krydderblanding



KRYDDERBLANDING
  • 2 ts sellerisalt, eller urtesalt

  • 1 ts sennepspulver

  • 1 ts sort pepper

  • 1 ts paprikapulver

  • 1/2 ts muskat

  • 1/2 ts kanel

  • 1(2 ts ingefær

  • 1/4 ts allehånde

  • 1/4 ts nellik

  • 1/4 ts kajennepepper




Start med å steke løk, hvitløk og sopp sammen med litt smør, eller olje i en gryte. Når det har blitt lett brunet tilsetter du de andre grønnsakene, bortsett fra grønnkål som du først blander inn er par minutter før servering. Tilsett så kraft/buljong, ris og laubærblad.

La suppen småkoke i 15-20 min slik at smakene får utvikle seg litt før du rører inn salt, pepper og litt av krydderblandingen. Kok videre på svak varme, rør så inn kokosmelk/fløte og smak deg frem - evt med mer salt, pepper og/eller mer av krydderblandingen.

Comments


Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page