top of page
Søk

Smak for behag


Ayurveda definerer en god og balansert fordøyelse som det aller viktigste for god helse.

Mange opplever altfor ofte ubehag og problemer med magen, og det mest åpenbare er selvfølgelig å tro at vi har spist noe vi ikke tåler. Det kan gjøre at vi velger å kutte ut enkelte matvarer (også sunne), fremfor å lete etter den underliggende årsaken - som like gjerne kan handle om hvordan vi spiser som hva vi spiser.

De 6 grunnsmakene; søtt, surt, salt, spisst/spicy, bitter og astringende ("snerpete") har alle viktige funksjoner som virker inn på fordøyelsen, blant annet gjennom å stimulere appetitten og utskillese av viktige fordøyelsesenzymer.

Et måltid bør derfor optimalt inneholde alle disse 6 smakene, noe som selvfølgelig er lettere sagt enn gjort...

I en hektisk hverdag med raske måltider og liten tid til planlegging og matlaging er det helt klart en utfordring å følge de mer tradisjonelle Ayurvediske rådene.

Heldigvis finnes det enklere tips og snarveier som kan være til nytte og hjelp, særlig ved store måltider og kraftig julemat, som ofte kan være en utfordring selv for en ellers god fordøyelse.

En enkel og naturlig fordøyelses-cocktail lager du av: - frisk revet ingefær - sitronsaft - honning - salt og pepper En liten teskje av denne blandingen før måltidet dekker inn alle de 6 smakene, og gir fordøyelsen en ordentlig kick-start.


Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page