top of page
Søk

Reste-kitchari

Som jeg tidligere har delt spiser jeg mer salat og mindre varm mat nå om sommeren. Kitchari er likevel en fin rett som lett kan justeres til å virke balanserende uansett sesong og individuell konstitusjon.



For å ivareta så mye som mulig av den sattviske kvaliteten og prana i maten anbefales det (i Ayurveda) som regel ikke å varme opp mat på nytt.


Nå om sommeren kan derfor rester av kitchari bli til en finfin base for en mettende og god salat. Supert som rask lunsj, eller turmat. I tillegg til grønnsaker er det også en god idé og fylle på med litt ekstra olje/ghee, og gjerne noen frø/kjerner, for å optimalisere næringsinnhold og opptak av viktige fettløselige vitaminer.

Friske urter og litt sitron, eller lime, gir også ekstra god smak.

Jeg har flere tips til hvordan rester av kitchari kan "oppgraderes" og brukes på nye måter. Fortsettelse følger...

Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page