Kitchari-quinoaboller
Et enkelt alternativ til matpakke/turmat - særlig hvis du kjenner på ekstra Kapha-energi, og/eller vil bytte ut litt av den vanlige brødmaten.
Quinoa og mungbønner/mungdhal gir deg fullverdige proteiner, malte linfrø er en fin vegansk kilde til omega 3 og de tradisjonelle kitchari-krydrene styrker fordøyelsen/agni og virker lett rensende.
Bollene er bakt i ovnen slik at det blir deilig sprø på utsiden og mykere inni. Spis dem alene, eller sammen med ekstra grønnsaker, ris, chutney el.
Ingredienser
2/3-kopp med kokt quinoa
1/3-kopp med kokte mungbønner eller dhal
2-3 ss malte linfrø
2 ss ghee, kaldpresset oliven- eller rapsolje
Krydder:
1/2 ts malt koriander
1/2 ts malt cumin
1/2 ts fennikel
1/2 ts gurkemeie
Litt revet frisk ingefær
Lill mineralsalt/himalayasalt
Blad alle ingrediensene og la deigen stå i 20-30 minutter, før du ruller små boller som settes på lett oljet bakepapir.
Stek på 200 grader i 15-20 minutter, snu de gjerne halvveis. Ayurvedisk mat skal ikke stekes for mye og bli brent, så hvis du se at bollene begynner å bli godt stekt kan du senke temperaturen. Det er bedre å steke på lavere varme i lengre tid, enn hardt og raskt.
Comments