Kitchari-quinoaboller


Et enkelt alternativ til matpakke/turmat - særlig hvis du kjenner på ekstra Kapha-energi, og/eller vil bytte ut litt av den vanlige brødmaten.

Quinoa og mungbønner/mungdhal gir deg fullverdige proteiner, malte linfrø er en fin vegansk kilde til omega 3 og de tradisjonelle kitchari-krydrene styrker fordøyelsen/agni og virker lett rensende.


Bollene er bakt i ovnen slik at det blir deilig sprø på utsiden og mykere inni. Spis dem alene, eller sammen med ekstra grønnsaker, ris, chutney el.


Ingredienser

2/3-kopp med kokt quinoa

1/3-kopp med kokte mungbønner eller dhal

2-3 ss malte linfrø

2 ss ghee, kaldpresset oliven- eller rapsolje


Krydder:

1/2 ts malt koriander

1/2 ts malt cumin

1/2 ts fennikel

1/2 ts gurkemeie

Litt revet frisk ingefær

Lill mineralsalt/himalayasalt


Blad alle ingrediensene og la deigen stå i 20-30 minutter, før du ruller små boller som settes på lett oljet bakepapir.

Stek på 200 grader i 15-20 minutter, snu de gjerne halvveis. Ayurvedisk mat skal ikke stekes for mye og bli brent, så hvis du se at bollene begynner å bli godt stekt kan du senke temperaturen. Det er bedre å steke på lavere varme i lengre tid, enn hardt og raskt.



Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Ayurveda i Oslo