top of page
Søk

Gjør julkosen til en sanselig opplevelse


Noe av det jeg liker godt ved Ayurveda er verdien av å nyte det vi spiser og drikker, at vi tar oss tid til å gjøre både matlagingen og måltidet til en sanselig og god opplevelse. Ikke alltid så lett i hverdagen, men kanskje kan julen være en fin tid for "praksis".

Ro og god stemning rundt måltidet anerkjennes som like viktig for fordøyelsen vår som hva vi spiser. Og jo mer vi er tilstede med maten, spiser rolig, tygger godt og tar oss tid til å koble på alle sansene våre, jo mer vil vi også kunne fange opp kroppens signaler om hva den liker - og hva den kanskje ikke trives så godt med.

Ta deg derfor tid til en ordentlig pause når du koser deg med noe ekstra godt; julemiddag, julekaker, deilig sjokolade, en kopp nylaget kaffe, eller hva det måtte være. Nyt synet (og forventingen), lukt, smak, kjenn på konsistenser og øv på å la opplevelsen vare litt lenger.

Ved å ta oss tid får også kroppen mulighet til å forberede seg, viktige enzymer og fordøyelses-væsker vil allerede være klare til å starte jobben uten å bli overveldet av mengde, tyngde og fart (hvis vi spiser store, tunge måltider altfor raskt).

Nyt derfor julekosen med god samvittighet - og god tid!

Og huskeregelen om å velge kvalitet fremfor kvantitet er helt klart et godt råd for julen


Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page