top of page
Søk

Lag selv - rensende krydder-te


Te laget av cumin, koriander og fennikel, er blant de enkleste Ayurvediske midlene for skånsom utrensing og styrking av urinveiene.

Kombinasjonen av disse milde, men effektive krydrene øker sirkulasjonen, virker vanndrivende og slimløsende. Teen har også en lett febernedsettende effekt. Smaken av cumin, koriander og fennikel er lett bitter og stimulerer blant annet utskillelse av galle - noe som hjelper på fordøyelse av fett i kosten. Bitterstoffer har også en lett sammentrekkende effekt, virker blodrensende og lett kjølende. Teen lager du enkelt ved å male/knuse hele frø av de tre krydrene, i forhold 1:1. Bruk økologiske krydder for best effekt, da unngår du også rester av sprøytemidler - som selvfølgelig er viktig hvis du ønsker å rense kroppen. Bruk ca 1 teskje til hver kopp, hell over kokende vann og la teen trekke i 3-4 minutter - gjerne under lokk. Drikk teen til alle måltider i minimum to uker for best effekt. Rensekur med cumin-koriander-fennikel-te anbefales for de fleste - med mindre du er sterkt Vata-dominant, eller har en tydelig Vata-ubalanse. Ubalanse i Vata-dosha kan blant annet gi symptomer som; tørr hud, forstoppelse og luft i magen, søvnproblemer, vekttap, dårlig sirkulasjon - kalde hender og føtter, tørt og flisete hår og negler, konsentrasjonsproblemmer og rastløshet.


Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page