top of page
Søk

Why orange is the new black!


Digger at ny forskning bekrefter gammel kunnskap!

Ayurveda ser på mat som vår viktigste medisin og både innhold, tilberedning og hvordan vi spiser har stor betydning for fordøyelse og opptak av næringsstoffer. Gurkemeie har i over 5000 år vært et av de mest brukte og anbefalte kryddrene i Ayurvedisk terapi og matlaging, og det heter seg at "intet kjøkken er komplett uten gurkemeie". De siste årene har det blitt gjort mye forskning på de positive effektene av gurkemeie, og det er spesielt de betennelsesdempende egenskapene i Curcumin (et særlig aktivt stoff i gurkemeie) som gjør krydderet såpass effektivt og allsidig. Curcumin regnes også som en skikkelig super-antioksidant. Det er blant annet gjort studier der gurkemeie sammenlignes med "moderne medisiner" for å redusere kolesterol, anti-deppressiva, medisiner for diabetes og smertestillende midler som Aspirin. Også innen kreftforskningen gjøres det studier på effekten av gurkemeie og curcumin. Forhåpentligvis kan nå også ny forskning skape økt bevissthet omkring om bruken av flere enkle og naturlige råvarer - for god helsegevinst - uten bivirkninger

Bruk av gurkemeie innen Ayurveda: - Ved betennelser

- For generell rensende effekt (gjennom rakta dhatu / blod)

- Ved mageprobelmer/ dårlig fordøyelse (virker stykende og rensende)

- For å styrke immunforsvaret - Smertestillende, spesielt ved ledd- og/eller muskelsmerter - For hjernen og nervesystemet - Balanserer blodsukkeret - Styrker leveren - Nærende for hjertet og sirkulasjonssystemet - Ved hudproblemer som eksem og psoriasis

Effekten av gurkemeie forsterkes ved oppvarming og i kombinasjon med ghee, sort pepper eller kajennepepper.

Det å bruke mer gurkemeie i maten er derfor den beste og enkleste måten å nyttiggjøre seg av super-krydderet.

Bruk gurkemeie til å sette farge på ris, i supper, gryter, i deigen hvis du lager egne knekkebrød, i smoothies osv...

Fordi smaken kan være uvant i starten bør du gradvis prøve deg frem, ikke gå for full overdose slik at du får en dårlig opplevelse...

Gurkemeie er nemlig en venn for livet!
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page