CC466093-F0EC-4F14-BA0E-23F0372575D8_4_5

Vår-grønn PRANA-pesto med ugress

Gå deg en liten tur og plukk med deg det viktigste du trenger til en deilig pesto.

Vårens lysegrønne skudd og blader er proppfulle av prana - det beste og mest næringsrike naturen

gir oss akkurat nå. Mer Ayurvedisk - lokalt og i sesong blir det ikke :-)





Du trenger:

  • En blanding av selvplukkede grønne blader; f.eks skvallerkål, marikåpe, løvetann, lyse bjørkeskudd, løvetann, nesle, evt blandet med litt friske urter som persille, ramsløk, basilikum el

  • Litt god olje, gjerne kaldpresset olivenolje eller norsk rapsolje

  • 1-2 fedd hvitløk, eller litt ramsløk hvis du er så heldig å finne

  • Frisk presset sitron, og/eller litt eplesidereddik

  • Ristede nøtter, frø eller kjerner *

  • Salt og pepper

  • Alternativt litt revet parmesan, eller næringsgjær (for vegansk pesto)


Bruk en god foodprosessor og start med å kverne nøtter/frø til det er finmalt. Fyll på med de andre ingrediensene, men hold igjen litt på salt, pepper og sitron - smak deg heller frem helt til slutt.

Blad godt til du får en myk og kremet konsistens og smak deg frem underveis.

*) Mine favoritter er; solsikkekjerner, gresskarkjerner, mandler uten skall, cashewnøtter, pinjekjerner eller pistasjenøtter - og du kan gjerne bruke en blanding.

Uansett hva du bruker anbefaler jeg at du rister nøttene/frøene først.

Nøtter og kjerner blir letter fordøyelige når de enten bløtlegges, eller varmebehandles, og til pesto anbefaler jeg lett risting på tørr panne - det gir ekstra god smak og aroma.


Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square