top of page
Søk

Vær deg!


Ayurveda lærer oss at vi alle er ulike og unike.

Vi blir født "perfekte" med vår individuelle konstitusjon (Prakruti), som kan ses på som vårt Ayurvediske dna.

Kilden til god fysisk og mental helse ligger i å utvikle og foredle bevisstheten om hvem (og hvordan) vi er, og å leve i pakt med denne kunnskapen.

Vi påvirkes ulikt av alt som omgir oss og som vi tar inn; mat, aktiviteter, ytre stimuli, sanseinntrykk osv

Kroppen er et fantastisk redskap som konstant jobber for å opprettholde god helse og sunn balanse. Jo bedre betingelser vi gir den, jo bedre blir resultatet. Og jo dårligere vår evne til å lytte er, desto sterkere signaler vil den gi oss...

I en tid overfylt med nye inntrykk og konstante stimuli, kan det være en stor utfordring å trykke på "pauseknappen", og vende oppmerksomheten innover. Det enkleste er å fortsette som vi er vant til, eller å lytte til andres opplevelser og erfaringer. Vi leser blogger og avisforsider om de nyeste treningsrådene, mat-trendene og hopper fra diett til diett og "hype til hype".

Vi sammenligner oss med andre, blir kritiske og vurderer oss selv basert på ytre sannheter, fremfor å styrke tilliten og aksepten til vår egen kropp og sinn.

Det å snu oppmerksomheten innover og lytte til de signalene og svarene som finnes der, kan oppleves utfordrende, men er kanskje den beste investeringen du kan gjøre.

Selv det minste, lille skritt er viktig så lenge det går i riktig retning!

I begynnelsen kan det være vanskelig å tolke og/eller stole på de signalene du får. Den gode "nyheten" er at det beste er å starte i det små, og at det verken krever omfattende kurs i mindfullness, dype meditasjonsøvelser eller store endringer i våre daglige rutiner.

Det gamle rådet med å telle til 10, er en enkel start. Ta et par dype pust, sett "auto-piloten" på pause og forsøk å kjenne etter hva kroppen sier, fremfor å svare (eller gjøre) det første som faller deg inn.

Lag deg en liten "motivasjonsball" ved å sette strikker sammen til en liten ball, en strikk for hver gang du husker å "pause" og kjenne "innover". Ha ballen liggende fremme, eller ta den med deg gjennom dagen som en ekstra påminnelse.

Gi deg selv en liten belønning når du har samlet 10, 20, 50 stk...

Fortsettelse med flere tips kommer!


Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page